Curs CIA: Aspecte juridice și sfaturi practice privind contractele de credit pentru consumatori


La data de 25.05.2023, colegul nostru, Pavel Digori, a ținut un curs în cadrul Centrului de Instruire a Avocaților dedicat Avocaților și Avocaților Stagiari cu tema: Aspectele juridice și sfaturi practice privind contractele de credit pentru consumatori. La acest curs s-au înregistrat peste 100 de avocați și avocați stagiari.

Pavel este Senior Associate la Cobzac & Partners și are o bogată experiență în litigiile care implică raporturile care rezultă din contracte de credit pentru consumatori, respectiv a abordat amplu subiectul și a oferit informații utile și sfaturi concrete care vor fi de mare folos participanților.

În cadrul cursului, Pavel a vorbit despre reglementarea și natura juridică a contractului de credit pentru consumatori și, în afară de aspectele teoretice, a pus accentul pe aspectele practice problematice, în special, incertitudinile privind atribuirea calității de consumator și condițiile constatării caracterului abuziv al unei clauze contractuale din cadrul unui contract de credit pentru consumator.

Oferirea exemplelor din practica judiciară a ajutat mai bine participanții să înțeleagă contractele de credit pentru consumatori și clauzele abuzive, acestea fiind subiecte de mare interes în Republica Moldova reieșind din multitudinea organizațiilor de creditare nebancară de pe piață și a consumatorilor care apelează la serviciile acestora.